Hayatı kendimiz ve başkaları için
kolaylaştırmak mümkün..




Klinik Psikolog ve Uzman Psikoterapist
DENİZ DOĞRUÖZ

2000 yılında başladığım meslek yaşamımda, Psikoloji alanında lisans diploması ile Sağlık Bakanlığı onaylı Klinik Psikoloji Yüksek lisans diplomam bulunmaktadır. Mesleğime kendime ait bir klinikte İstanbul, Ataşehir, Anadolu Yakası yakınında yaşayan veya yurtiçi ve yurtdışındaki danışanlara yüz yüze veya online psikoterapi hizmeti vermekteyim. Bireysel, aile ve grup çalışmaları yoluyla psikolojik destek çalışmalarına ek olarak psikolojik güçlenme ve hayat kalitesinin arttırılmasına yönelik eğitim çalışmaları ve farkındalık atölyelerini danışanların yararına sunmaktayım. Psikoterapinin sadece sorun çözümü için değil, insanın yaşam kalitesini pek çok
anlamda arttıracak özel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Yukarıda belirtilen çalışmaların dışında yakında sizlerin hayatına, sorunlarınızın aşılabilmesi, hayat kalitenizin arttırılabilmesi için sürpriz özel çalışmalar içerisindeyim. Kısa bir zaman içerisinde sizlerin karşısına günlük yaşamlarınızdaki konulara daha çok katkıda bulunacak çalışmalarla çıkacağım. İnsanlar hizmet alacağı psikoloğu tanımak, bilmek ister. Ben size öncelikle bir insanım, sonra evliyim, sonra ergenlik döneminde bir kız ve küçük bir erkek çocuk babasıyım ve sonra klinik psikolog ve psikoterapistim diyebilirim.
​​​​​​​
Görüşmek üzere…

Blog Yazılarım

histrionikkisilikbozuklugu
Yetişkin Psikolojisi

Histrionik Kişilik Bozukluğu

Histrionik Kişilik Bozukluğu Nedir? Bugün sizlerle histrionik kişilik bozukluğu hakkında bilgiler aktaracağım. Histrionik Kişilik Bozukluğu belirtileri sonucunda dikkat çekme arzusunu keşfe çıkacağız. Histrionik kişilik bozukluğu dikkat çekme arzusuyla ve aşırı tepkiler ile kendini gösterir.  Narsist bireyler ile de çok benzer yönleri olan bu kişilik bozukluğu çeşidi ayrıştırıcı özelliklere sahiptir. Kendilerinin en çok değer görmeyi hak eden kişi olarak görürler. Fakat narsistlerden ayrı bir özellik olan

Daha fazlasını oku..
konversiyon-bozuklugu
Yetişkin Psikolojisi

Konversiyon Bozukluğu

Konversiyon Bozukluğu tarihçesi Konversiyon bozukluğu tarihçesi uzun zamanlara dayanır. İlk kez 19. yüzyılın sonlarında Fransız nörolog Jean-Martin Charcot tarafından tanımlanan bir durum olarak ortaya çıktı. Charcot, “histeri” olarak adlandırdığı bir dizi semptomu olan kadın hastalarını inceledi. Bu semptomlar, felç, körleşme, sağırlık gibi fiziksel işlev kayıplarını içeriyordu. Freud’un bilinçdışı işlemleri incelemesinin temelinde konversiyon bozukluğu yatar.  Konversiyon bozukluğu genellikle hastanın semptomlarına bakıldığında nörolojik bir sorun ile karıştırabilir.

Daha fazlasını oku..
depresyon-belirtileri-nelerdir
Videolar

Ağır Depresyon

Ağır Depresyon Nedir? Kendinizi mutsuz, bitkin, eskisi kadar enerjik hissedemiyorsunuzdur. Eskiden keyif aldığınız aktivitelerden keyif almıyor, sadece tüm gün yatağınızda yatmak istiyor, günlük rutinleriniz gözünüzde büyüyorsa, bu yazıyı dikkatle incelemenizi tavsiye ediyorum. Konumuz ağır depresyon, klinik ismi ise majör depresyon.  Depresyon halk arasında sanılanın aksine bir gün depresyonda olup, diğer gün düzelebilecek bir durum değildir. Ya da o hafta hiç modunuz yoktur kendinize zaman vermek

Daha fazlasını oku..

Sıkça Sorulan Sorular

  • Kişinin, baş etmekte zorlandığı sorunlar, yaşadığı zorluklar nedeniyle hasar almış ruh sağlığını güçlendirerek daha sağlıklı hale getiren ve bu süre zarfında sadece bu alandaki problemi çözmekle kalmayan, aynı zamanda kişinin kendisi, çevresi ve birçok şeyle ilgili farkındalığının da arttığı iyileştirici bir süreçtir. 
  • Terapistin danışanı tanımaya, anlamaya çalıştığı, danışanın ise kendisini, geliş nedenini, beklentilerini anlattığı ilk seans sonrası iki tarafın da ortak kararı ile terapinin amacı, izlenecek yol ve görüşmelerin sıklığı birlikte belirlenir. Terapi sürecinde uygulanacak yöntemler ve terapinin süresi kişiye ve çalışılan konuya göre farklılıklar gösterir. Yaşanılan olaylar aynı olsa da yaşayan kişiler ve etkileri farklı olduğu için direkt bir süre vermek doğru değildir. 
  • Psikologlara sadece ciddi psikolojik sorunları olan kişiler gitmez. Yaşadığı sorunların üstesinden gelmekte zorluklar yaşayan, geçmişiyle bağlantılı veya geleceği ile ilgili kaygılar yaşayan ya da sadece kendisini daha iyi tanımak, yaşadıklarını, çevresini daha iyi anlamak, farkındalık kazanmak isteyen herkes psikoloğa gider. 
  • Düşünülenin aksine psikolojik destek almak için sadece büyük sorunlar, ciddi travmalar yaşamanıza ya da psikolojik bir sorunuz olmasına gerek yok. Eğer karşılaştığınız sorun ya da sorunlar hayatınızın farklı kısımlarını olumsuz şekilde etkiliyor, işteki, okuldaki veya özel hayatınızdaki işlevselliğinizi bozuyorsa, devam eden mutsuzluk, kaygı, korku vb duygular içindeyseniz ve bu durum ilişkilerinize de yansıyorsa profesyonel bir destek almanızda fayda var. 
  • Terapi sürecinin en önemli unsurlarından biri danışanın terapistle kurduğu ilişkidir. Terapi kadar terapistle kurulan bağ da bu süreçte iyileştirici bir güce sahiptir. Bu nedenle gideceğiniz psikolog büyük önem taşır. Psikoloğunuza karar vermeden önce eğitim geçmişi, lisans ve yüksek lisans dışında almış olduğu diğer teorik eğitimler, uzmanlık alanı, çalıştığı konular hakkında ayrıntılı bir araştırma yapın. Psikoloğunuz hakkında yapılmış yorumlara önem verin. 
  • Psikologlar ve psikiyatristler aynı alanda çalışmalarına rağmen geçirmiş oldukları eğitim süreci birbiriyle farklılık gösterir. Psikologlar üniversitelerin 4 yıllık Psikoloji lisans eğitimlerinin ardından 2 yıllık yüksek lisanslarını tamamlayan profesyonellerdir. Psikiyatristler ise 6 yıllık Tıp eğitimlerinin ardından 4 yıllık Psikiyatri uzmanlığını tamamlayan doktorlardır. Psikiyatristler gerekli yerlerde ilaç yazma yetkisine sahiptirler. 

İstanbul Ataşehir’de Metropol Avm yakınında yer alan danışmanlık merkezimden hizmet almak için iletişim sayfasında bulunan telefon numarasından bana ulaşabilir ya da iletişim formunu doldurarak bilgi alabilirsiniz.

Psikoloji alanındaki yazılarım ve eğitimlerimden haberdar olmak isterseniz
e-posta grubuma katılabilirsiniz.

Adres: Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı Gardenya 7-1 Blok (McDonald’s üzeri) Kat:5 D:32
Ataşehir/İstanbul

E-Mail: psikologdenizdogruoz@gmail.com

Telefon: 0537 443 00 09  – 0533 746 77 14